Hol a szkript?

Body:

Habár írtam már pár automatikusan futó R szkriptet, mindig fejtörést okozott a munkakönyvtár beállítása. Hacsak nem eleve a szükséges mappában indult el az Rscript (márpedig a cron a $HOME-ban indítja őket), minden egyes kód a
setwd("kódot/tartalmazó/mappa")
paranccsal kezdődött. Ezzel a kénylemetlenséggel egészen addig együtt tudtam élni, amíg nem kellett megosztani a kódot; ezzel a módszerrel ugyanis amellett, hogy mások gépén nem működik, azt is megmutatja, hogy én hol tartom az adott projekt fájljait, amit nem tartok szerencsésnek.

Az Rscript programnak átadhatunk különböző paramétereket, ezek közül az egyik első a futtatandó szkript elérési útja. Az argumentumokat a commandArgs függvény visszaadja, amik közül ki lehet szedni a futtatott fájl címét – így azt már csak a dirname függvénynek kell odaadni, hogy megkapjam az eredeti kérdésre a választ. Az egészet becsomagoltam egy függvénybe:

Mostmár minden szkript első sora ugyan az:
setwd(get_script_dir())

Via:: Hol a szkript?


useR! 2016 @ Stanford elso nap

A useR! konferencia az R programozasi nyelvvel kapcsolatos rendezvenyek legfontosabb esemenye, amelyet eves valtasban hol Europaban, hol az Egyesult Allamokban rendznek meg. Iden a Stanford egyetem biztositott helyszint a minden idok eddigi legnagyobb R-es konferenciajanak: a vilag minden tajarol 800 fo regisztralt a 4 napos rendezvenyre — amely szam csak azert nem magasabb, mert mar aprilisban lezarult a regisztracio helyhianyra valo tekintettel.

Tovább a teljes cikkhez

Címkék: , ,

R és python

 

Egy rövid project (twitter sentiment analysis with vaderSentiment method) keretein belül az rPython csomagot használtuk és az ezzel kapcsolatos tapasztalatot szeretnénk most megosztani.

Tovább a teljes cikkhez


useR! 2015 záró gondolatok

Az utolsó nap többnyire a szponzoroké volt, de meglepő egészen kellemes szekció volt érdekes, és kevéssé marketingszagú előadásokkal.

Tovább a teljes cikkhez

Címkék: , ,

useR! 2015 előadások #2

A konferencia második napja Di Cook plenáris előadásával indult az interaktív adatvizualizécióról a 800 fős nagyteremben, ahol a nap hátralévő részét is töltöttem. Számomra az egyik legemlékezetesebb előadást A. Jonathan R. Godfrey tartotta az BrailleR csomagról és arról, hogy nem látó felhasználók hogyan tudnak kommunikálni az R környezettel:

Tovább a teljes cikkhez

Címkék: , ,