Élő közvetítés: useR! 2014

Idén rekord létszámmal képviseljük Magyarországot az éves R konferencián, amely a hagyományok szerint most USA-ban, azon belül is a napos Kaliforniában lesz június 30. és július 4-e között, tehát mindegy 10 óra múlva kezdődik helyi idő szerint. További információ a hivatalos useR! 2014 oldalán:

user2014

Azon túl, hogy (a kínai R konferenciákat nem számolva) az idei useR! lesz minden idők legnépesebb R konferenciája cirka 700 résztvevővel, az esemény kapcsán számunkra az is izgalmas hír, hogy a Los Angeles-i R meetup alapítója, Pafka Szilárd is aktív szervezője a neves eseménynek; ráadásul több mint $100K-t kalapozott össze a szponzoroktól.

Holnap, az első napon 2 félnapos tutorialon vehetnek részt a lelkes R felhasználók, amely rendezvény igen korán, már 8 órától kezdődik — így éjfélhez közeledve azt hiszem, hogy el is teszem magam holnapra, hogy frissen tanulhassak Yihui Xie és Dirk Eddelbuettel uraktól.

A történésekről igyekszem minden este beszámolni majd, ill. a többi magyar résztvevőt is erre buzdítom, a rövidebb hírekkel pedig a kapcsolódó R_projekt twitter csatornán jelentkezem.

About daroczig

Former assistant professor in statistics and data analysis, PhD candidate, husband, father of two, sysadmin, maintainer of 5 CRAN packages, passionate R developer and open source enthusiast with strong interest in web applications and automated reporting. I will die before I repeat the same professional task again, let's figure out how things should work, and then let the machines do the rest.

Vélemény, hozzászólás?