useR! 2015 záró gondolatok

Az utolsó nap többnyire a szponzoroké volt, de meglepő egészen kellemes szekció volt érdekes, és kevéssé marketingszagú előadásokkal.

Volt szó a Revolution Analytics Microsoft általi felvásárlásáról, a nemrégiben hivatalosan is bejelentett R Consortium megalakulásáról,  de az RStudio újdonságairól (pl. hogy még továbbra sem profitábilis a működésük), a HP distributed R programjáról és hogy a HP alkalmazottak miért nem kapnak ingyenes nyomtatópatront, a H2O agilis csapata élőben demózott, és a plenáris előadások keretében megtudhattuk azt is, hogy a statisztika mennyire egszerű (statisztika professzoroknak). De beszéljenek inkább az alább képek:

IMG_20150703_110359

Összességében egy remek konferencia volt, gyorsan elrepült az idő vasárnap este óta, sok online (GH, SO, Twitter) ismerőssel találkozhattam élőben, és nagy öröm volt látni az nemzetközileg egyre fokozódó érdeklődést az R iránt.

Találkozunk jövőre a Stanfordon, bővebb beszámolóval pedig élőben, a következő R meetupon jelentkezünk 🙂

About daroczig

Former assistant professor in statistics and data analysis, PhD candidate, husband, father of two, sysadmin, maintainer of 5 CRAN packages, passionate R developer and open source enthusiast with strong interest in web applications and automated reporting. I will die before I repeat the same professional task again, let's figure out how things should work, and then let the machines do the rest.

Vélemény, hozzászólás?