Big data képzést készül indítani a CEU

Az elmúlt hetekben járta be a sajtót a hír, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) big data képzés akkreditálásával bővíti oktatási kínálatát. Az IBM-mel közös együttműködésben Master of Science in Business Analytics néven indítanak 2015-től képzést, ahova elsősorban közgazdászokat, de természettudósokat, mérnököket és statisztikusokat is várnak. Az említett híreken kívül még semmi érdemlegeset nem lehet tudni a képzésről, ha valaki rábukkanna a tárgyak neveire, tematikájukra, az ossza meg velünk, igazán kíváncsiak vagyunk.

A hwsw.hu oldalon is közölt hír mögötti kommentek külön tanulságosak voltak. Egyrészt méltán vetették fel a kérdést, hogy egy ilyen irányú képzés mennyiben informatikai jellegű képzés, és ha az, abban mennyire erős a CEU. Egy dolgot azonban bizton állíthatunk: nagyon jó a marketing gépezete.

Sok komment szólt arról, hogy mennyire be van savanyodva a hazai akadémiai oktatási kínálat (ez valóban igaz), és hogy máshol nem is lehet ilyet tanulni, pedig nálunk a BME-n egyre több lehetőség van erre. Ugyan nem lett országos hír annak idején belőle, de nálunk is fut angolul egy Business Analytics szakirány a gazdaságinformatikai képzésen, de ennél is üdvösebb, hogy várhatóan a napokban fogja az egyetem befogadni az új műszaki informatikus képzési rendszert, amiben egy egész MSc mellékszakirányt fel tudunk majd építeni az adatok elemzésének kérdéskörére. Ha átmegy az akkreditáción, egyből írni fogunk itt is erről.

Via: Big data képzést készül indítani a CEU


Szerk: a hír jelen oldalon való átvételét és aktualitását az adja, hogy a képzés során lesz R oktatás is